Teenuse tingimused

Mobile Autokeskus teenuse tingimused

Registreerudes Moneklar OÜ (edaspidi „Mobile Autokeskus“) veebirakenduse www.mobileautokeskus.ee kasutajaks (edaspidi "Kasutaja"), kinnitad, et registreerumisel edastatud isikuandmed on õiged ja et nõustud Mobile Autokeskus teenuse tingimustega (edaspidi „Tingimused“). Sind idenditakse kasutajanime ja salasõna abil ning kogu suhtlus toimub ainult turvalises veebikeskkonnas www.mobileautokeskus.ee kasutajakonto (edaspidi „Kasutajakonto“) kaudu.

Kasutajaks registreerumine ja Kasutaja isiku tuvastamine

  • Registreerumiseks vajuta nupule "Alustan registreerumist".
  • Nõustu Mobile Autokeskus teenuse tingimustega.
  • Anna Mobile Autokeskusele luba töödelda oma isikuandmeid, sh vajadusel edastada neid finantsasutustele, kindlustusmaakleritele ja/või kindlustusseltsidele.
  • Vali registreerumine e-posti aadressi, Facebooki konto või Google konto kaudu.
  • Täida vajalikud väljad ning vajuta nupule "Registreerun".
  • Sinu e-posti aadressile saadetakse eduteade registreerumise kohta. Kui teade ei saabu mõistliku aja jooksul, võta meiega ühendust. Kontrollime, kas sisestasid oma andmed õigesti.

Hoia registreerumisel sisestatud kasutajanimi ja salasõna saladuses!

Peale kasutajaks registreerumist on Sul võimalik kasutada Mobile Autokeskus teenused. Oma Kasutajakonto kaudu saad lisada huvipakkuvaid autosid "Minu lemmikautod" valikusse, kasutada otsiagente "Minu eelistused" ning "Aita mul autot valida". Samuti saad teha vajalike toiminguid oma isikuandmetega sh neid muuta, kustutada, esitada kaebusi isikuandmete kaitse alase rikkumise kohta ning teostada oma muid andmesubjekti õigusi.

Selleks, et teha päringuid sõidukite kohta, alustada sõiduki tellimist või vaadata personaalset kindlustuspakkumist, palume end Smart-ID, ID-kaardi või Mobiil-ID abil tuvastada. Seda pead tegema ainult ühe korra. Registreerumine ja isikutuvastamine on tasuta ning võtab aega vaid mõne minuti.

Unustasid parooli?

Kui oled registreerunud, kuid unustasid parooli, vajuta nupule "Unustasid parooli?" Sisesta oma e-posti aadress, kuhu saadame 1 minuti jooksul juhised parooli uuendamiseks.

Teadete saatmine

Mobile Autokeskus võib saata Sulle teateid läbi Kasutajakonto ja e-posti teel päringute ja tellimuste haldamiseks, kasutajakogemuse loomiseks ning kvaliteetse, operatiivse ja lisaväärtust pakkuva teenuse osutamiseks. Me võime Sinuga ühendust võtta seoses toodete ja teenustega, mis võivad Sulle huvi pakkuda, eeldusel, et Sa oled meile andnud sellekohase nõusoleku. Kui Sa oled varem tellinud meilt toote või teenuse, võime pöörduda Sinu poole seoses selle varasema päringuga.

Vali sobiv auto

Vali ise või meie abiga välja sõiduk, mis sobib kõige paremini Sinu vajaduste ja võimalustega. Veendu, et sellel oleks olemas vajalik lisavarustus. Kui oled sobiva sõiduki leidnud, loe hoolikalt auto müügikuulutuses välja toodud informatsiooni. Pööra tähelepanu ka võimalikele vigastustele ja kahjustustele.

Küsi lisainfot

Kui Sul tekkis auto kohta küsimusi, kirjuta neist meile auto müügikuulutuse lehelt. Aitame saada täpse ülevaate auto kirjelduse ja müügikuulutuse detailide kohta ning veendumuse, et sõiduk sobib ning vastab just Sinu vajadustele ja soovidele.

Tellimuse esitamine ja sõiduki taustauuring

Olles leidnud tõesti huvipakkuva sõiduki, saada meile auto tellimus, mis ei too veel kaasa auto ostmise kohustust. Tellimuse saad esitada sõiduki müügikuulutuses, tehes valiku "Alustan tellimist". Peale tellimuse esitamist teostame autole taustuuringu, mille käigus selgitame välja auto saadavuse, ajaloo, vastavuse müügikuulutuse kirjeldusele ning tehingu muud olulised tingimused, mis aitavad Sul ostuotsust langetada.

Arvesta, et taustauuring võib esile tuua ka olukorra, mil me ei soovita väljavalitud sõidukit osta.

Mobile skoor

Iga Mobile Autokeskus veebikeskkonnas olev auto saab skoori 0–100% piires, mis teeb ta võrreldavaks teiste sõidukitega. Esile tõusevad paremate autode kuulutused. Skaudi skoor arvestab auto andmeid, müüja andmeid ning Skaudi kogemust hea ja kehva auto eristamisel. Mida kõrgem on skoor, seda parem on auto!

Skooriga alla 50% autosid me Sulle ei soovita, sest meie hinnangul ei ole auto müüja usaldusväärne, auto seisukord ei vasta kuulutuses kirjeldatule või selle müüjaga ei ole hea tava tingimustel võimalik tehingut teostada. Lisaks võib meil olla alust arvata, et auto päritolu, läbisõit või muud andmed müügikuulutuses ei vasta tegelikkusele. Kahtluse korral jätab Moneklar OÜ endale õiguse tehingust loobuda.

Kasutatud sõiduki tellimise ja müügi tingimused

Iga sõiduki müügikuulutuses on valik "Saadan küsimuse" ja "Alustan tellimist". Kui müügikuulutuses puudub valik "Alustan tellimist", on selle sõiduki Skaudi skoor alla 50% ning seda sõidukit ei ole võimalik tellida. Põhjused, miks me sellise auto tellimise infot ei kuva, on kirjas müügikuulutuses.

Kasutatud sõiduki tellimiseks tuleb Sul pöörduda konkreetse tellimislepingu vormistamiseks Mobile Autokeskuse poole, kes annab Sulle juhised edaspidiste tegevuste osas. Täpsed tellimise ja müügi tingimused on kirjas tellimislepingus ja müügilepingus. Tellimislepingu ja müügilepinguga tutvumiseks pöördu Mobile Autokeskuse poole.

Teenused, lisateenused ja tellimispaketid

Teenuste, lisateenuste ning tellimispaketi kirjeldus on toodud sõiduki müügikuulutuses ning need lepitakse kokku tellimislepingu ja müügilepingu sõlmimisel. Täpsema info tellimispakettide kohta leiad Mobile Autokeskus veebikeskkonna peamenüü valikust "Tellimine ja paketid" või sõiduki müügikuulutuses asuvalt viitelt "Loen pakettidest lähemalt"

Kõikide pakettide puhul saad juurde valida erinevaid lisateenuseid, mille leiad sõiduki müügikuulutusest.

Sõiduki käsiraha, ostuhind ja tasumine

Sõiduki tellimislepingu sõlmimisel tuleb Sul tasuda Mobile Autokeskusle käsiraha, mis olenevalt tellimispaketist on alates 20% sõiduki hinnast või kokkuleppel liisinguandjaga. Käsiraha arvestatakse sõiduki ostuhinna sisse, v.a kui tellimislepingus või müügilepingus on sätestatud teisiti. Sõidukist loobumise korral ei ole käsiraha tagastatav.

Sõiduki ostuhind sisaldab sõiduki maksumust, kokkulepitud teenuseid, mille ulatus sõltub Sinu poolt valitud tellimispaketist, ning lisateenuseid. Täpsed ostuhinna tasumise tingimused on kirjas tellimislepingus ja müügilepingus. Tellimislepingu ja müügilepinguga tutvumiseks pöördu Mobile Autokeskuse poole.

Liisinglepingu ja kindlustuslepingu sõlmimise võimalusele osundamine

Soovi korral saad esitada oma Kasutajakonto kaudu taotluse ostufinantseerimise või kindlustuse pakkumise saamiseks meie koostööpartneritelt. Peale taotluse saatmist suhtleb Sinuga finantseerija, kindlustusmaakler või kindlusselts otse. Kasutajakonto kaudu esitatud taotlus ei kohusta veel Sind antud finantseerija, kindlustusmaakleri või kindlustusseltsiga lepingu sõlmimiseks ega tähenda finantseerimislepingu ega kindlustuslepingu sõlmimist.

Soovi korral ja üksnes Sinu nõusoleku alusel edastab finantseerija, kindlustusmaakler ja/või kindlustusselts Mobile Autokeskusele andmed ostufinantseerimiseks vajalike vahendite olemasolu ja/või kindlustamiseks vajalike toimingute kohta. Nõusolekut finantseerija, kindlustusmaakleri ja/või kindlustusseltsiga suhtlemiseks kinnitad käesolevate Tingimustega nõustumisega.

Sõiduki ostmine Euroopa müüjalt ja transportimine Eestisse

Käsiraha laekumisel sõlmime auto müüjaga ostu-müügilepingu ning tasume müüjale auto hinna. Samal ajal tellime auto transpordi Eestisse. Sõiduki tarneaeg on enamasti kuni 4 nädalat. Sõidukite transpordi korraldame peamiselt autotreileriga ning kombineeritult, treiler-laev-treiler. Tellitud auto on kaitstud autovedaja CMR-vastutuskindlustusega. Vajadusel vormistame eraldi veosekindlustuse, mis tagab autole maksimaalse võimaliku kaitse kogu transpordi vältel.

Sõiduki kättesaamine

Pärast sõiduki saabumist Eestisse tehakse vastavalt valitud paketile ja lisateenustele auto üleandmiseelne ettevalmistus. Skaudi poolt Eestisse toodud autode üleandmiseelne ettevalmistus tehakse Autoeksperdi esindustes. Kui oled tellinud lisavarustust, paigaldatakse see enamasti Autoeksperdi või konkreetse automargi esinduses. Tavaliselt võtab sõiduki ettevalmistus aega paar päeva. Sõiduki üleandmise täpse koha ning aja lepime Sinuga kokku enne Sõiduki üleandmist.

Sinu olemasoleva sõiduki müük

Kui uue sõiduki ostmise eelduseks on olemasoleva sõiduki müük, küsi pakkumist ka meilt. Uue auto saad meilt tellida ka nii, et tood olemasoleva auto uue auto sissemakseks. Kui meie pakutav hind on sobilik, arvestame selle osaliselt või täielikult uue auto käsirahaks eeldusel, et meile müüdaval sõidukil on olemas omandiõigust tõendav dokumentatsioon ning sõidukil ei lasu kolmandate isikute nõudeid (trahvid, hüpoteegid jms).

Sinu olemasoleva auto hinnas kokkuleppimiseks vaatame Su auto üle ja teeme hinnapakkumise. Soovitav on kaasa võtta kogu sõidukiga seonduv (tehniline pass/passid, võtmete, immobilaiserite ja alarmipultide komplektid, hooldusraamat või sõiduki hooldusajalugu tõendav dokumentatsioon).

Müügiks pakutav sõiduk võib olla kehtiva liisinglepinguga. Sellisel juhul uuri välja oma auto jääkväärtus.

Antud teenust ei ole võimalik tellida veebirakenduse Kasutajakonto kaudu, seega konkreetse pakkumise saamiseks tuleb Sul pöörduda Mobile Autokeskuse poole isiklikult.

Isikuandmete kaitse ja nõusolek isikuandmete töötlemiseks

Mobile Autokeskus tegutseb Sinu isikuandmete töötlemisel Eesti Vabariigi seadusandluse ja Euroopa Andmekaitse Üldmääruse (General Data Protection Regulation) kohaselt. Palun tutvu ka Mobile Autokeskus privaatsuspoliitikaga, millega nõustumist kinnitad Tingimuste lõpus, vajutades nupule "Nõustun".

Registreerumisel esitatud isikuandmed on salastatud ja Mobile Autokeskus ei levita neid teistele osapooltele. Ostufinantseerimiseks vahendite saamiseks ja/või sõiduki kindlustamiseks edastad meile andmed üksnes siis, kui oled sellega nõus ning annad meile oma selgesõnalise nõusoleku oma isikliku Kasutajakonto kaudu.

Nõusolekut annad üksnes selliseks isikuandmete kasutamiseks, mis on vajalikud sõiduki valimiseks ning finantseeringu ja/või kindlustuse saamiseks ja Mobile Autokeskuse teenuste osutamise lepingu täitmiseks. Sõiduki ostmisel rakendub Sinu ja Mobile Autokeskuse suhetele Eesti Vabariigi seadusandlus ning oma seadusest tulenevate kohustuste täitmiseks säilitab Mobile Autokeskus Sinu isikuandmeid seadusest tuleneva nõuete aegumise tähtaja saabumiseni. Mobile Autokeskusel on lisaks õigus neid andmeid kasutada statistilistel eesmärkidel.

Kui soovid oma isikuandmeid parandada, kustutada või soovid esitada Mobile Autokeskusele kaebust või palvet isikuandmete esitamiseks teisele teenusepakkujale, siis saada meile päring. Kõik küsimused, kommentaarid ning taotlused saada e-posti aadressile info@mobileautokeskus.ee või kirja teel aadressile Moneklar OÜ, Tammsaare tee 53, 13415 Tallinn. Sinu päring suunatakse ettevõtte vastavale kontaktisikule. Vastame Sulle ühe kuu jooksul.

Kui Sinu esitatud päringust ei ole päringu esitanud isik idenditav, võib Mobile Autokeskus isikuandmete parandamisest, kustutamisest või edastamisest keelduda. Mobile Autokeskus võib keelduda isikuandmete kustutamisest või parandamisest, kui isikuandmed on vajalikud Mobile Autokeskuse poolseks seadusest tulenevate kohustuste täitmiseks.

Privaatsuspoliitikaga tutvumisega ning Kasutajakonto registreerimisega annad Mobile Autokeskusele nõusoleku oma isikuandmete töötlemiseks järgmistel eesmärkidel:

  • turvaline suhtlemine Sinu ja Mobile Autokeskuse vahel;
  • sõiduki pakkumuste turvaline edastamine;
  • kliendibaasi haldamine ja analüüsimine;
  • Mobile Autokeskuse poolt lepinguliste kohustuste täitmine, õigustatud huvi ning seadusest tulenevate kohustuste täitmine.

Lisaks eelnevale on Mobile Autokeskusel õigus edastada Sinu isikuandmeid Mobile Autokeskusega samasse kontserni kuuluvatele juriidilistele isikutele eesmärgiga hallata efektiivsemalt osapoolte vahelist suhtlust.

Delikaatsete isikuandmete töötlemine

Teenuste osutamise eesmärkidel võidakse Mobile Autokeskuse poolt töödelda ka Sinu delikaatseid isikuandmeid, nt sõiduki tellimisel erivajadustega isikule.

Muudatused Tingimustes

Me võime aeg-ajalt käesolevaid Tingimusi muuta, lisades Mobile Autokeskuse kodulehele "Teenuse tingimused" uuendatud versiooni. Teavitame Sind olulistest muudatustest mõistliku aja jooksul ette.

Viimati muudetud 23.03.2024

See veebileht kasutab küpsiseid. Jätkates nõustud Sa küpsiste kasutamisega.   Rohkem infot

Sain aru

Tagasiside